Вести

5 најчесто поставувани прашања во врска со спортски колички на годишен одмор

Сезоната на одмори е во полн ек, време е и вие да одите на одмор. Доколку сте во дилема што да понесете со себе од опремата на вашите деца на одмор и дали навистина ви треба спортска количка, прочитајте ги одговорите на 5-те најчести прашања во врска со количките на одмор

Дали ми треба спортска количка на одмор? Кога го спакувате багажот, сигурно ќе се запрашате дали ви треба сето ова. Гледајќи го целосно багажникот, сигурно се прашувате дали ви треба и спортска  количка? Нема едноставен одговор на ова прашање. Ако вашето бебе има неколку месеци и сè уште не оди, јасно е дека ви треба количка. Меѓутоа, ако вашето дете веќе оди самостојно и го открива светот околу него, јасно е дека ќе се запрашате дали ви треба спортска количка. Нашето решение е лесна, компактна и мала спортска количка што ќе зазема малку простор за багаж, но ќе ве спаси од непријатностите кога вашето дете повеќе нема да сака да оди.

Една од најпрактичните колички за одмор е FreeON Nano, која може да се пофали со автоматски систем за преклопување со едноставен клик. Заедно со количката, ќе добиете и корисна торба за складирање. Други колички кои се идеални за одмор затоа што се лесни и компактни се FreeON City и FreeON Lux со лесно преклопување и пространа корпа за купување.

Дали можам да користам спортска количка во авион?

Секако, можете лесно да ја однесете количката во авион, единствено прашање е дали ќе оди со остатокот од багажот или ќе остане со вас како рачен багаж. Можете да ставите која било количка на преклопување меѓу другиот багаж. Количката што сакате да ја понесете со вас мора да може да се преклопи така што да се вклопи во просторот за рачен багаж. Еден пример за ваква количка е ултралезниот FreeON Diamond. Покрај сите други предности, спортските колички може да се преклопат и да се носат низ аеродромот како куфер, со помош на специјална рачка.

Кои се добри спортски колички за патување?

При изборот на вистинска спортска количка за вашето дете, ставете ги на прво место функционалноста и удобноста. За количките за патување, важно е  да се преклопуваат,да се лесни за носење и да не заземаат многу простор кога се преклопени. Можеби сега ви се чини дека ви треба една количка за секојдневна употреба, и специјална за одмор? Не е така, ако веднаш изберете спортска количка FreeON Royal, таа ќе ви одговара за секој ден и за одмор.

Кои дополнителни карактеристики на спортските колички се најкорисни?

Бидејќи никогаш не знаете каков ќе биде теренот што го посетувате, добро е да имате поголеми тркала, а дополнителните амортизери за вибрации се само дополнителен плус. Ако одите на одмор во потоплите региони, корисно е да имате простор за чување шишиња за пиење. Многу спортски колички FreeON имаат специјално проширување за шишето за бебето (или за вашето кафе) на рачката. Кога патувате со количка, треба да бидете малку подобро подготвени, така што пространа корпа за личните работи е многу важна. Во неа, лесно можете да чувате резервна облека за вашето бебе, храна, пијалоци, играчки, сувенири и слично. Една од најдобрите дополнителни функционалности на количката FreeON е можноста за проширување на крошната, што ги штити малите од силна сончева светлина.

Дали количките се плаќаат дополнително за воздушен транспорт?

Колички и друга опрема за безбедност, како што се седишта за автомобил, не се сметаат за класичен багаж, така што во повеќето случаи не е потребна дополнителна исплата за нив. Сепак, авиокомпаниите се разликуваат едни од други и ве советуваме да ја проверите нивната политика пред да купите билет.

Безразлика дали ќе ја предадете количката во обичен или рачен багаж, мора да ја проверите на шалтер. Ако купувате спортска количка, ве покануваме да ја прегледате нашата понуда на колички FreeON во нашиот онлајн каталог FreeON. Меѓутоа, ако веќе знаете што сакате и што ви треба, помеѓу 21 јули и 1 август, искористете попуст од 13% на сите спортски колички FreeON