БЕЗБЕДНОСТ

Безбедноста и квалитетот на производите кои се достапни во нашите продавници, секогаш се на прво место. Сепак, пред да го купите производот, прочитајте  ги препораките и упатствата, како и упатствата на производителот за безбедно и правилно користење на производот. Доколку имате дополнителни прашања, контактирајте не. Секогаш сме тука за да ви помогнеме. Исто така, прочитајте ги и следниве упатства за претпазливост и безбедност:

 

СЕДИШТЕ ЗА АВТОМОБИЛ

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Не го користете во возила со активирано воздушно перниче!

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Не го поставувајте на совозачко седиште! Ризик од сериозна повреда или смрт!

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Избегнувајте сериозен ризик од паѓање или лизгање. Секогаш врзувајте го вашето дете со безбедносен појас!

 

ДЛАБОКА КОШНИЦА

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ! Не додавајте екстра душекот во кошницата!

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ! Избегнувајте сериозни повреди како исеченици. Секогаш ставајте го детето со заштитен појас.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ!

Никогаш не го оставајте вашето дете без надзор. Секогаш надгледувајте го вашето дете. Никогаш не употребувајте длабока кошница како кревет за дете во автомобил. Не прикачувајте играчки на длабоката кошница. Не ја ставајте кошницата во близина на шпорети, грејачи, оган, скали отоврени прозоци или опасни предмети кои можат да предизвикаат повреди.

 

РЕЛАКСАТОР

ВНИМАНИЕ! Не го кревајте производот за рачката. Никогаш не ја користете рачката за играчки како рачка за носење.

ВНИМАНИЕ! Не додавајте играчки!

ВНИМАНИЕ! Никогаш не го оставајте вашето дете без надзор. Секогаш врзувајте го со безбедносните појаси. Овој продукт е наменет за деца кои не седат самостојно. НЕ ГО КОРИСТЕТЕ за деца кои се потешки од пропишаната тежина!

ОПАСНОСТ! Движењата на детето можат да направат релаксаторот да се мрда. Не го ставајте на нерамни површини, скали, во агли.

Производот секогаш ставајте го на под.

Никогаш не го подигнувајте бебето заедно со релаксаторот за рачката.

Не го користете овој производ во автомобил или авион.

Никогаш не го користете како седиште за во автомобил или кошница!

 

ХРАНИЛКА

ВНИМАВАЈТЕ! Никогаш не го оставајте вашето дете без надзор!

ВНИМАВАЈТЕ! Секогаш врзувајте го вашето дете со безбедносниот појас.

 

ПРЕНОСНИ ДЕТСКИ КРЕВЕТЧИЊА

Никогаш не прикачувајте ленти, држачи за да закачите играчки на преносниот детски кревет. Пред да го правите дното на креветчето, проверете дали сите страни ви се зацврстени и фиксирани. Не оставајте работи кои можат да му служат на вашето дете за качување.

Преносниот кревет не се препорачува за деца кои тежат повеќе од Х кг или пак се подолги од Х цм ( возраста, тежината и големината се одредени од производителот).

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Никогаш не го оставајте вашето дете без надзор. Ако не можете правилно да го поврзете детското креветче, не го користете, туку контактирајте го продавачот. Преносниот кревет е само за домашна употреба.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Не го ставајте креветчето во близина на оган, електричен гас или греачи.

ВНИМАВАЈТЕ! Никогаш не оставајте во креветчето или до него работи кои можат да му служат на вашето дете за качување.

ВНИМАНИЕ! Никогаш не употребувајте повеќе од еден душек. ВАЖНО!!! Производот е погоден за користење само кога сите механизми се заклучени правилно.

Пред употреба на производот проверете дали сите механизми се правилно затворени и заклучени.

Димензии: 1200мм Х 600мм

 

МРЕЖА ЗА ИГРАЊЕ

Производот е погоден за деца со максимална возраст од Х месеци (возраста е спрецифицирана од страна на производителот).

ВНИМАНИЕ! Производот не го поставувајте во близина на оган.

ВНИМАНИЕ! Не го користете производот без неговата база.

ВНИМАНИЕ! Пред да го ставивте вашето бебе во мрежата за играње, проверете дали сите механизми се правилно поставени и добро фиксирани.

 

КОЛИЧКА

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ! НЕ ГО ОСТАВАЈТЕ ДЕТЕТО БЕЗ НАДЗОР!

ВНИМНИЕ! Секогаш врзувајте го вашето дете со безбедносен појас за да го спречите ризикот од сериозни повреди.

Никогаш не го оставајте вашето дете без надзор, може да биде екстремно опасно.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ! Овој производ не е погоден да го користите додека џогирате или ролате.